A Pathway to Innovation

The Integrated Research and Innovation Center is designed to further interdisciplinary research across a broad spectrum of science and engineering disciplines.

To accomplish this mission, the University of Idaho sought a flexible facility that would expand intellectual boundaries. An atrium bisects the building, creating visibility between departments that encourages communication and collaboration. Wet and dry labs are interconnected to allow researchers to reconfigure their workspace as their teams and work evolve.

The design also connects the outside world to the work hosted in the building, with a pathway through it at ground level — both inside and outside — connecting to the primary campus quad and the engineering and physics building beyond. Reflecting the value the university places on sustainability, the building is designed to achieve LEED Gold certification.