Everything Outdoors

The Wellness Workplace blurs boundaries between indoors and out, connecting employees to nature, each other and the community.

Located in Bellevue, the Wellness Workplace anchors the Spring District — a former industrial zone, now reclaimed as an active mixed-use neighborhood — with a five-story office building featuring retail and a café, two smaller buildings containing a public market, a fitness and conference center, and extensive landscaping.

The design principle, “everything outdoors,” shapes the workplace to enable work to move seamlessly from indoors to outdoors and back again. This includes multiple stairwells, both inside and outside to encourage movement for exercise and greater collaboration. The main building encircles two outdoor courtyards, one open to public view and the other for employee use, while setbacks create a series of roof gardens that flow into the open workplaces on upper floors. All three buildings define active street edges, plazas and gardens that bring life to the district. The design also includes a pedestrian path through the campus, which will simplify access to a future light rail station.

The façade was designed for solar shading, views and access to the outdoors, with up to 50 percent glazing facing north and east, and areas of greater opacity facing south and west. The resulting building exemplifies a commitment to stewardship — of resources, of community, and of the planet.