Next-Gen
Working

To spur collaboration and innovation, NBBJ helped a Southern California-based biotech company move its entire management group into one of the world’s largest activity-based workplaces.

With incredibly deep floor plates, the company’s three existing buildings — a total of 750,000 square feet overall — posed a challenge to creating a healthy, day-lit workplace. To overcome this, the project team used design computation to study access to daylight and views of nature, visibility from team to team, circulation patterns, even noise and acoustics, as they planned and optimized this next-generation workplace that would help the company maintain its competitive advantage.

Employees now work in one of several open-plan “neighborhoods,” which are arranged to blend together as work groups expand and contract. A variety of environments support activity-based work, from collaborative work in team rooms, breakout areas and “diversion” lounges (with pool tables, shuffleboard and Wii), to focused work in private rooms and wellness rooms.

New atria and feature stairs encourage serendipitous interactions between employees and increased movement and wellness. Parts of the atrium curtain wall were replaced with high-performance glass — supported laterally by glue-laminated Alaskan Cedar beams — to increase biophilic connections to natural light and views of nearby mountains.

Executive and Board Suite
Executive and Board Suite
Executive and Board Suite
Executive and Board Suite
Executive and Board Suite
Executive and Board Suite
Executive and Board Suite